למוג'ין - וקור

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

22/01/2015 | 09:13 | מאת: רינה

כבר חצי שנה נוטלת למוג'ין, 200 מל. בשבועיים האחורנים יש לי התקפי קור, עם ירידה ל-34 מעלות. הייתי אצל רופאת משפחה, עשיתי בדיקות דם לבלוטת תריס וברזל הכל יצא תקין. אפילו החלפתי מד חום. האחות אמרה שזה יכול להיות קשור לתרופות. רציתי לדעת אם יש קשר בין תרופה זו להתפקי קור. תודה

בנוסף לפעילות הרצויה של תרופות, בזמן השימוש בהן עלולות להופיע השפעות לוואי. חלק מתופעות הלוואי צפויות או ידועות וחלקן לא. בד"כ במידה ותסמין הופיע בסמוך לטיפול תרופתי או שינוי מינון עולה הסבירות שניתן ליחסו לטיפול התרופתי. דווקא, חום הינה תופעת לוואי ידועה לתכשיר אשר בעיקר מופיעה בהקשר של תגובת רגישות יתר בתחילת הטיפול בתכשיר. תופעת לוואי נוספת ידועה לתכשיר הינה תת פעילות בלוטת התריס אשר עלולה לגרום לטמפרטורת גוף נמוכה יותר ולאי סבילות לקור אך להבנתי תופעה זו נשללה ע"י הרופאה. כיוון שמדובר בתופעת לוואי לא ידועה ואשר הופיעה ללא סמיכות לשינוי בטיפול התרופתי, יש לפנות לרופא לשלילת גורמים רפואיים אחרים לתת חום לפני שניתן לייחס תופעה זו לתכשיר.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי