שימוש בספריי אף - ויברוסיל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

15/12/2014 | 22:00 | מאת: ד'

שלום, יש לי סינוסיטיס כרוני ולכן כל פעם שאני מצטננת אני מיד משתמשת ב"ויברוסיל" בשביל למנוע התחלה של סינוסיטיס. לפני שבועיים הצטננתי (כאב גרון + נזלת) והשתמשתי בספריי למשך כ-5 ימים וההצטטנות עברה. כשבוע לאחר מכן הצטננתי שוב (עוד הפעם כאב גרון נזלת וגם שיעולים הפעם) והתחלתי להשתמש בספריי לאף שוב האם זה בסדר? כי הבנתי שניתן להתמכר לתרופה הזו תודה

ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. התרופה ויברוסיל מכילה מרכיב אנטיהיסטמיני ומרכיב מכווץ כלי דם ובכך מפיגה גודש באף, עם זאת כאשר פגה השפעת התכשיר, עלולה להתרחש החמרה בגודש שתביא לשימוש נוסף ומכאן החשש ל"התמכרות". שימוש ממושך או מופרז עלול לגרום להחמרה בגודש ולפגיעה ברירית האף. יש להיות מודע לתופעה זו ולהימנע משימוש ממושך. לפני מתן טיפול תרופתי, יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. כיוון שעבורך השימוש בתרופה מיועד למניעת סינוסיטיס, במידה ותדירות השימוש היא מאוד גבוהה או משך השימוש הנדרש עולה על מספר ימים, מומלץ לפנות לרופא לייעוץ ובמידת הצורך לרישום חלופה. אם באופן חד פעמי היה צורך בשימוש חוזר בתרופה לאחר שבוע מהשימוש הקודם, לא צפויה בעיה, כל עוד תקפיד על משך שימוש קצר כמומלץ.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי