אלרגיה לתרופות ואנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

11/12/2014 | 18:12 | מאת: טלי

שלום יש לי בעיה של אלגיה לתרופות מסוימות ואנטיביוטיקה אני נוסעת בקרוב לכמה חודשים לחו"ל ורוצה שיהיה לי את המידע של החומרים שאני אלרגית אליהם למקרה הצורך אני אלרגית לתרופות מסוימות לשיכוך כאבים: אדוויל, אופטלגין רוקל ודומים להם. שימוש בהם גורם לי לבצקות בקנה הנשימה ובעיניים לאיזה חומר אני בעצם אלרגית? בנוסף לאחר שימוש בכדורי אנטיביוטיקה מסוג diseptyl forte נהיתה לי פריחה בכל הגוף ואף אושפזתי. לאיזה סוג אנטיביוטיקה אני בעצם אלרגית? תודה מראש

ישנן תגובות רגישות יתר הספציפיות לתרופה מסוימת מקבוצת תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידיאליות או לקבוצת תרופות הדומות במבנה שלהן. התרופה אופטלגין אינה נחשבת כחברה קלאסית של קבוצה זו. כיוון שהנך רגישה למגוון תרופות מסוג זה, יתכן ומדובר בתגובת רגישות יתר כללית למשפחת תרופות נוגדות הדלקת הלא סטרואידיות (שאינה לתרופה מסוימת או לכאלה הדומות לה מבנית) שכנראה מתווכת ע"י מנגנון פעילות. רגישות יתר לאנטיביוטיקה דיספטיל יכולה להיות לתכשיר עצמו (לאחד ממרכיביו הפעילים או הלא פעילים) או לחילופין רגישות יתר לקבוצה של חומרים מסוג הסולפונאמידים. בשל העובדה שהינך רגישה למספר רב של תרופות, אני ממליצה לפנות למומחה אלרגיה על מנת לבדוק לאלו חומרים את אלרגית ולצייד אותך בהנחיות בהתאם.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי