התנגשות תרופות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

25/11/2014 | 15:24 | מאת: אנה

שלום! קיבלתי מרשם ל-remotiv 500 מ"ג מנוירולוג. אני לוקחת גלולות mercilon ולא הצלחתי למצוא מידע חד משמעי לגבי השפעת התרופה על גלולות... האם יש בעיה? תודה

ככלל, תכשירי היפריקום (St. John's wort) עלולים להפחית את יעילות הגלולות ע"י הגברת הפינוי מהגוף. במחקרים שבדקו השפעת גומלין זו לא נצפתה ירידה ברמות באסטרוגן והפרוגסטרון בדם לאחר צריכת רמוטיב עם גלולות (ביניהן מרסילון) וזאת כנראה בשל תכולת היפרפורין נמוכה בתכשיר רמוטיב. עם זאת מחקרי השפעות גומלין אינם מנבאים במאת אחוזים את התגובה בכל מטופלת. ככלל לפני מתן שילוב תרופתי, יש לשקול את התועלת הצפויה מהשילוב מול הסיכון. יש ליידע את הרופא על השימוש בגלולות. במידה והנך מטופלת בשילוב זה, חשוב לפנות לרופא במקרה של הופעת תופעות חריגות, כגון דימום לא סדיר

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי