קרוהן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

30/09/2014 | 18:25 | מאת: מירי

אני לוקחת כל יום שלושה כדורי רפסאל בבליעה שזה שלושה גרם ליום. לאחרונה הרופאה הוסיפה לי גם חוקנים למשך חודשיים. חוקן אחד לערב לפני השינה. כשבוע לאחר תחילת החוקנים החלו לי כאבי צואר וידיים כמו כאבי שרירים. התקשרתי לרופאה והיא הורתה לי להפסיק עם החוקנים. האם יש קשר בין התופעות הללו? כאמור כשלקחתי רק את הכדורים במשך חצי שנה בערך לא היו לי שום תופעות לואי וגם הבדיקות היו בסדר. אודה לכם מראש.

ככלל כל טיפול תרופתי מלבד הפעילות הפרמקולוגית הרצויה, עלול לגרום לתופעות לוואי. במתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול התרופתי מול הסיכון שבתופעות הלוואי. כאבי שרירים הינם תופעת לוואי ידועה של הטיפול בתכשיר רפאסאל. יתכן ותופעת הלוואי הופיעה עקב עלייה במינון התכשיר. בד"כ הופעת תופעת לוואי סביב שינוי טיפול תרופתי והיעלמותה או שיפור בתסמינים עם הפסקת הטיפול התרופתי או הפחתת מינון מעלים את הסבירות כי תופעת הלוואי נגרמה משימוש בתכשיר.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי