תופעות לוואי לתרופה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

29/09/2014 | 12:18 | מאת: נינא

שלום לך , אני אשה בת 41 התחלתי לקבל קונטרולוק 20 לפני שבוע (15 כדורים )פעמיים ביום עקב בעייה בוושט . אני כבר ארבעה ימים מרגישה חולשה בידיים כאילו רועדות לי מבפנים וסחרחורת קלה . האם הרגשה זו יכולה להיות תופעת לוואי לקונטרולוק ? ואם כן האם זה יחלוף אחרי שהגוף מתרגל לזה ? ( אני בריאה בדרך כלל )

ככלל כל טיפול תרופתי מלבד הפעילות הפרמקולוגית הרצויה, עלול לגרום לתופעות לוואי. במתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול התרופתי מול הסיכון שבתופעות הלוואי. חולשה וסחרחורת הן תופעות לוואי ידועות של התכשיר. בטיפול ממושך התרופה עלולה לגרום לשינויים ברמות אלקטרוליטים שעלולים לגרום גם הם לתופעות דומות (כנראה שזה אינו המצב משום שמדובר על תופעות לוואי שהופיעו יומיים בלבד לאחר מתן הטיפול, להבנתי). בד"כ כאשר תופעת לוואי מופיעה סביב שינוי טיפול תרופתי, הסבירות שניתן לקשר בין תופעת הלוואי לטיפול עולה. מומלץ ליידע את הרופא בהתפתחות של תופעות לוואי מטיפול תרופתי. במידה והנך סובלת מתופעות לוואי בלתי נסבלות עבורך או שהתופעה מחמירה או נמשכת יש לפנות לייעוץ רפואי בהקדם.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי