מטוטרקסט

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

10/09/2014 | 23:00 | מאת: דור

שלום, שבוע הבא אני מתחיל טיפול ב מטוטרקסט כטיפול משלים לטיפול הנוכחי (פרדניזון ופלקוויניל) למחלת SLE רציתי לדעת לאיזה תופעות לוואי אני אמור לצפות ביום לקיחת התרופה (במינונים נמוכים אלה 10-25)? את התרופה אני לוקח PO ... תודה מראש

ככלל כל טיפול תרופתי מלבד הפעילות הפרמקולוגית הרצויה, עלול לגרום לתופעות לוואי. במתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול התרופתי מול הסיכון שבתופעות הלוואי. מתוטרקסאט הינה תרופה המדכאת מערכת חיסון מכאן נגזרת גם פעילותה הפרמקולוגית. ככזאת עלולה להגביר את רגישותך לזיהומים. בנוסף עלולה לגרום לתופעות לוואי המטולוגיות, שינויים בתפקוד הכבד, תופעות במערכת העיכול כמו שלשול, בחילה והקאות, עייפות חולשה סחרחורת, ותופעות עוריות ביניהן עלייה ברגישות לאור. השימוש בתרופה עלול לעלות סיכון למומים מולדים (גם כאשר המשתמש הוא גבר) ולכן מומלץ להימנע מהריון בתקופת הטיפול ופרק זמן מסוים לאחריו. יש לציין כי תוארו עבור התרופה תופעות לוואי נוספות ורשימת תופעות לוואי מורחבת מופיעה בעלון לצרכן. חשוב לי לציין כי יתכן ולא תסבול מאף אחת מתופעות הלוואי . כפי שציינת אכן מדובר על מינון נמוך של התכשיר. עם זאת תופנה לפני תחילת הטיפול ובמהלכו תקופתית לבדיקות שונות לצורך מעקב. במקרה ואתה מפתח תופעת לוואי שאינה חולפת או חמורה/מחמירה, מומלץ ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול בתכשיר.

30/08/2015 | 08:15 | מאת: שמעון זיגמן

אני נוטל פרדינזון 10 מג ומטוטרוקסט 12.5 מג סובל מזה כחודש מחוסר שיווי משקל רופא אף אוזן שלל בעיה ווסקולרית האם יתכן שהתרופות יוצרות את הבעיה?

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי