שתן בגוון ירוק

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

18/08/2014 | 19:48 | מאת: דורית

בת 16 החלה בטיפול בטבליות פריזמה, שלהן ציפוי בצבע ירוק בהיר, ובמקביל מופיע שתן בגוון ירוק דומה. האם זה צירוף מקרים, או שקשור לצבע הכדור?

תופעת שינוי צבע השתן אינה תופעת לוואי ידועה של התרופה פלואוקסטין (החומר הפעיל בתכשיר) פריזמה. צבע השתן עלול להשתנות מצריכת מזונות מסוימים ויתכן שמצבע הציפוי. על פניו כמות חומר הציפוי קטנה ולכן לא הייתי מצפה שתצבע את השתן במהלך כל היממה. אברר נושא זה ואשיב בהקדם. האם צבע השתן ירוק בכל הדגימות? יש לציין כי שינוי צבע שתן עלול להצביע על מגוון מצבי מחלה אותם ניתן לשלול בבדיקות מעבדה. במידה ותופעה זו ממשיכה או חל שינוי לרעה בהרגשתך, יש ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי