אריפלי 10 מ"ג

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

05/07/2014 | 06:40 | מאת: רינה

שלום אני נוטלת אריפלי 10 כשבוע. ויש תופעות לואי של הקאות (וגם ככה יש לי קרון). ההקאות החלו לאחר כל פעם שנטלתי אותה. יש רעידות בגוף, ירידה של לחץ דם אתמול היה 100 על 60, אמנם יש לי לחץ דם נמוך בדרך כלל אך אתמול היה נמוך יותר. התחושה היתה של עלפון מתמשך. ועייפות גדולה שמקשה על תפקוד. בהתייעצות עם הפסיכיאטרית אמרה להמשיך. אבל לי התופעות נראות קיצוניות. האם כדאי להפסיק ולנסות משהו אחר או שידוע על תופעות אלו שחולפות? תודה000050005050050505050505050

כמו בכל תרופה, השימוש באריפלי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. הקאות ועייפות הינן תופעות לוואי שכיחות של הטיפול בתרופה וכן תנועות בלתי רצוניות ורעד. יתכן וההקאות גורמות להרגשה הכללית הרעה ולירידה בלחץ דם . במתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. כל עוד את מקיאה יש ליידע את הרופא המטפל ולעקוב אחר מצב הנוזלים והאלקטרוליטים בגופך. בנוסף במידה והתופעות ממשיכות ובלתי נסבלות עבורך , פני לפסיכיאטרית ודוני עמה על אפשרויות הטיפול בהתאם למצבך הרפואי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי