סדר לקיחת תרופות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

27/06/2014 | 05:43 | מאת: יעל

אני חולה אונקולוגית. לוקחת תרופות אלה: קלציום+D מגהגלופלקס, , FERRIFOL 100mg, CYMBAIYA 30 mg SRATOR 5 mg אני מקבלת גם זריקות ניופוגן לפי הצורך ומשבוע זה אתחיל לקבל גם זריקת ARANSEPT אחת לשבוע בגלל אנמיה כתוצאה מכימוטרפייה. מבקשת לקבל מידע על סדר לקיחת התרופות ואם יש משהו סותר ביניהן? את הסטטור אני לוקחת לפני השינה !

זמני הנטילה של תרופות מסוימות עשויים להשפיע על יעילות הטיפול או על תופעות הלוואי למשל חלק מהתרופות מקבוצת הסטטנים כמו סימבסטטין ופרבליפ אכן מומלץ ליטול בערב להשגת יעילות מרבית, אך את התרופה סטטור ניתן ליטול בכל שעות היום (עדיף בשעה קבועה) כיוון שפעילותה ממושכת. במידה ואין הנחיות לנטילה על קיבה ריקה ניתן ליטול תרופות עם/לאחר ארוחה כדי להימנע מתופעות לוואי במערכת העיכול במידה ומופיעות כמו Cymbalta, סידן עם D וברזל. בנוסף, מומלץ להפריד את נטילת הסידן ונטילת הברזל פרק זמן של כשעתיים. את שני התכשירים מומלץ להפריד גם מדברי חלב. תרופה שמקשה על ההרדמות בד"כ מומלץ ליטול בבוקר ותרופה שמשפיעה על הערנות מומלץ ליטול בערב. מלבד זאת, לא ידועות השפעות גומלין משמעותיות בין התרופות שציינת. באופן כללי קביעת מועדי נטילת התרופות צריכה להתאים לסדר יומך על מנת להבטיח היענות מרבית לטיפול. כדי לסדר את מועדי נטילת התרופות באופן המיטבי עבורך מומלץ להיוועץ עם הרוקח המנפק.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי