פלקוויניל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

12/06/2014 | 16:47 | מאת: אמא

בני בן 19 מטופל בפלקוויניל 200 מג 2 כדורים ביום. אחרי כחודש וחצי טיפול התחילו כאבי עיניים ורגישות לאור. האם מומלץ להפסיק טיפול מיידית?

כבכל טיפול תרופתי גם השימוש בפלקווניל בנוסף לפעילות הפרמקולוגית הרצויה עלול לגרום לתופעות לוואי. הפרעות לראייה ורגישות לאור הן תופעות לוואי ידועות של הטיפול בפלקווניל ועל כן במהלך הטיפול בתכשיר מומלצות בדיקות ראייה תקופתיות. רגישות לאור ניתן למנוע ע"י הרכבת משקפי שמש בחשיפה לשמש. בכל מקרה כיוון שמדובר בכאב (לא ברור לי אם מלווה בהפרעות ראייה) יש לפנות בהקדם לרופא לבירור והתאמת טיפול במידת הצורך.

17/06/2014 | 10:03 | מאת: אמא

הפסקנו מיידית את הטיפול בהמלצת רוקח בבית המרקחת מפני שהרופא המטפל לא היה זמין. בני עבר בדיקת עיניים ושדה ראייה לאחר מס ימים. הבדיקה תקינה. האם יש מקום לשקול שוב את התרופה? האם היא עלולה לעשות נזק בלתי הפיך בעיניים? תודה מראש

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי