תופעות לוואי זאלידאר וארקוקסיה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

09/06/2014 | 12:54 | מאת: מוריה

שלום רב! אני בת 29 בריאה בד"כ. קבלתי מאורטופד מרשם לזאלדיאר 3 פעמים ביום וארקוקסיה (90) פעם ביום בעקבות כאבי שרירים בעורף ובשכמה. לאחר 5 ימים של נטילת התרופות הרגשתי באפן פתאומי חולשה גדולה, ריבוי בשתן לעיתים תכופות, צמרמורות, רגישות לקולות וריחות והרגשה כללית מאוד לא טובה. פניתי למיון ואחר שכל הבדיקות היו תקינות נאמר לי להפסיק את התרופות מאחר וכנראה מדובר בתופעות לוואי. היום, יומיים וחצי ללא נטילת התרופות, עדיין מרגישה את התחושות המגיעות בגלים ואף הלילה התעוררתי רטובה כולי מזיעה... שאלתי היא, האם אכן נראה כי מדובר בתופעות לוואי והאם יתכן שעדיין משפיע עליי? כמה זמן לוקח לתרופה "להתנקות" מהגוף? תודה מראש

מגוון התסמינים שציינת יכול להגרם ע"י מצבים רפואיים שונים וכן כתופעות לוואי לטיפול תרופתי. התרופות שציינת נעלמות מהגוף לאחר מספר ימים כתלות בתפקוד הכבדי והכלייתי. לא ציינת מהן הבדיקות שנערכו במיון. בכל מקרה אם מצבך לא משתפר או מחמיר יש לפנות מידית לרופא להמשך בירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי