שאלות בנוגע לתרופות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

21/05/2014 | 19:32 | מאת: אליסה

אני בת 16 ועשיתי השנה את כל בדיקות הלב (עקב כאבים שהיו לי) ויצא שהכול לגמרי תקין. כבר כמה שבועות שיש לי ליחה, קושי בנשימה עמוקה ועייפות והרופאה נתנה לי משאף של ונטולין ואמרה לי להשפריץ פעמיים 2 פעמים ביום למשך שבוע והיא גם נתנה לי זטו לקחת אחד כל יום. יש לי כמה שאלות: 1. אני יודעת שיש לונטולין תופעות לוואי שקשורות ללב ושמעתי שזה יכול גם לגרום לפרפור חדרים ועוד דברים. האם בכמות כזו ובמשך הזמן הזה יכולות להיות תופעות כאלה למישהי שהלב שלה תקין? והאם התופעות יכולות לקרות רק בשבוע של לקיחת התרופה? או שיכול להיות נזק ללב עצמו וכתוצאה מכך יכולות להיות בעיות בלב גם אחרי שסיימתי לקחת את התרופה? ואחרי שהשפרצתי פעמיים (אפילו שהרוב פשוט הושפרץ לי על הלשון) היה לי יובש כזה בגרון למשך כשעה ואז עבר, זאת תופעה נורמלית? 2. הרופא אמרה לי שצריך לקחת את הזטו כחצי שעה לפני האוכל ובהוראות בקופסה כתוב שצריך לקחת שעה לפני האוכל. לקחתי כ-45 דקות לפני האוכל, האם זה משנה? ולמה צריך לקחת את התרופה זמן מסוים לפני האוכל? האם זה יכול להזיק אם לוקחים קרוב לזמן של האוכל? ואיזה אוכל לא כדאי לאכול עם התרופה ולמה? 3. אני צריכה לקחת ציפרלקס ורציתי להתחיל כבר ביום ראשון אבל הבנתי שאסור עם התרופות האלה, אז מתי להתחיל לקחת ציפרלקס? ישר אחרי השימוש בתרופות האלה או שצריך לחכות כמה ימים? תודה.

המידע הניתן בתשובה הינו כללי. למידע פרטני בהתאם למצבך ולגילך יש לפנות לרופא המטפל. ונטולין הינה טיפול מקובל בהיצרות בדרכי הנשימה. על מנת למנוע תופעות לוואי לבביות יש להיזהר במתן התכשיר לחולים ממחלות לבביות. בנוסף יש להקפיד על שימוש בהתאם להוראות הרופא לפרק הזמן המומלץ והימנעות ממינון יתר. עם זאת בחלק מהמטופלים תתכנה תופעות לוואי לבביות כגון קצב לב מהיר, כאב בחזה וכו' (לרשימת תופעות הלוואי המורחבת יש לעיין בעלון לצרכן) התופעות חולפות בד"כ לאחר הפסקת השימוש בתכשיר אולם יש ליידע את הרופא במידה ומופיעות ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך טיפול כתלות במחלה הנשימתית וגורמי הסיכון הלבביים. גירוי בפה ובגרון הינן תופעות לוואי המופיעות לעיתים קרובות במהלך השימוש בתכשיר. יש לעיין בעלון לצרכן להסבר על אופן השימוש הנכון בתכשיר ובמידת הצורך לפנות לרופא/רוקח להדרכה. מתן אזיתרומיצין (החומר הפעיל בתכשיר זטו) עם ארוחה משמעותית מביאה לירידה בזמינות הביולוגית של התרופה ולפיכך המלצות המתן הן נטילה על קיבה ריקה. ההגדרה המקובלת של מתן על קיבה ריקה היא כשעה לפני הארוחה או שעתיים אחריה, ככל שהמתן קרוב לזמן הארוחה תיתכן השפעה על ספיגת התכשיר. מובן שזוהי המלצה כללית שתלויה גם בהרכב וגודל הארוחה. לרב הפרדה של חצי שעה עד שעה ממזון מספיקה. האנטיביוטיקה זטו מתפנה מהגוף לאחר מספר ימים. יש להיוועץ עם הרופא לגביי מועד תחילת הטיפול בתרופה ציפרלקס.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי