שילוב בין אנטיביוטיקה ראפאפן ואופטלגין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

16/12/2013 | 17:28 | מאת: ערן

שלום רב, מזה כשלושה ימים אני סובל מנפיחות של בלוטת לימפה שמאלית באזור הצוואר. נבדקתי ע"י רופא ואובחנתי עם דלקת גרון. הרופא רשם לי רפאפן. שאלתי היא האם אפשרי לשלב בין האנטיביוטיקה המדוברת לבין אופטלגין (טיפות), או האם בכלל כדאי לקחת אופטלגין, כאשר האבחנה היא דלקת גרון? החשש שלי נובע מתופעת הלוואי אגרנולוציטוזיס. האם אקמול צינון יכול לשמש תחליף לאופטלגין? אולי יש לכם המלצה אחרת? אודה על תשובתכם, יום נעים.

ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לת"ל ולפני מתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבת"ל. אגרנולוציטוזיס הינה ת"ל נדירה שעלולה להתרחש במהלך הטיפול עם התרופה אופטלגין. לא ידועה השפעת גומלין בין אנטיביוטיקה ואופטלגין, עפ"י עלון התכשיר אנטיביוטיקה עלולה להחליש את סימני אגרנולוציטוזיס. אפשרות טיפול מועדפת בד"כ היא טיפול בתכשירי פרצטמול (אקמול, דקסמול וכו') – אין צורך בתכשירים משולבים אלא אם אתה סובל מתסמינים מטרידים אחרים. לחילופין ניתן לשקול טיפול בתרופות נוגדות דלקת מקבוצת ה-NSAIDs (כמו אדוויל, נורופן, אדקס) כמובן שבהתאם לאזהרות והתוויות הנגד המפורטות ובמינון המומלץ בעלון לצרכן. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי