פגיעה בכליות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/03/2013 | 10:37 | מאת: יאיר

שלום--אתם טוענים שלסוכרת ולתרופות ממשפחות ACE ,NSAID, חמרי ניגוד כמו יוד יש יכולת של פגיעה בכליות. האם זה תלוי בכמות ? לי היתה פגיעה בכליות--חלבון בשתן וירידה משעותית בקריאטינין . נטלתי אטקנד X 2 ביום--וזה חלף. אינני יודע כמובן לכמה זמן.האם נטילה של איבוברופן 200 מ"ג אחת לשבוע -שבועים לערך יכולה לפגוע בכליות ? או שעצם הבליעה החד פעמית -כבר מסוכנת ? איך למנוע הזרקה של יוד בזמן ביצוע של CT ? האם היוד כה משמעותי לאיכות הבדיקה ? חג שמח ותודה יאיר2

21/04/2013 | 13:26 | מאת: ד"ר דניז אינבינדר

לתרופות מסוג NSAIDs יש פוטנציאל לגרום לפגיעה כלייתית. השכיחות עולה במשתמשים לתקופה ממושכת ו/או במינונים גבוהים ובמשתמשים בעלי גורמי סיכון כמו גיל, נטילת תרופות מסוימות, מצבי מחלה נילווים וכמובן לקוי בתפקוד הכלייתי. במקרים בהם יש צורך בשימוש בתרופות אלו מומלץ להיוועץ ברופא המטפל על מנת לבדוק את הסיכון מול התועלת של השימוש בתרופה. הזרקת יוד חיונית לעיתים לשיפור איכות הבדיקה, לפני הבדיקה יש ליידע את הרופא על מחלות רקע, תרופות בשימוש ואלרגיות.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי