תופעות לוואי של גלולת אלה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

15/01/2019 | 05:41 | מאת: אורחת

אחרי כמה זמן או ימים מלקיחת הגלולה (או כל תרופה אחרת בכללי) אמור לעבור התופעות לוואי? זאת אומרת אם יש לי משהו שכתוב כתופעת לוואי בעלון איך אדע אם זה באמת תופעת לוואי או סתם משהו שקרה לי בלי קשר לגלולה/תרופה? ואם יש לי תופעת לוואי שרשומה כנדירה מה הרופא יכול לתת לי להבריא? ומה הוא חייב? אני בצבא בגלל זה אני חייבת לדעת מה בדיוק מגיע לי כי פה נוטים לשים עלייך פס.

כל טיפול תרופתי יכול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים (לא בכולם). לרב תופעות הלוואי חולפות חלקן גם תוך המשך הטיפול וחלקן רק לאחר הפסקתו. תופעות הלוואי הידועות לתכשיר מפורטות בעלון. כאשר תופעה מופיעה בסמוך לתחילת טיפול והיא ידועה לתכשיר עולה הסבירות כי ניתן לייחסה לתכשיר. אך כמובן שיש לשלול גורמים אחרים או מצבים שיכולים לתרום או להחמיר את המצב. אם את מעוניינת במידע אודות תופעת לוואי מסוימת, צייני זאת.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי