מחוייבות חברת תרופות כלפי חולים שסובלים מתופעות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

02/01/2019 | 14:16 | מאת: עופר

לקחתי כדור ליריקה 75 MG ..לטיפול בכאבים שנמשכים שנתיים ..ואין מקור מדוייק לכאב. כעבור 3 ימים סבלתי מבצקת באיבר המין [שנמשכה שבוע עד סיום טיפול ]הופניתי למיון לקבלת טיפול. רופא במיון ..רופא משפחה.. ורוקח ..שללו היכרות עם תופעת לוואי זו. פניתי בטלפון לחברה .לקחו פרטים ולא זכיתי לשום תשובה שתוריד סף חרדה !!! ואני רוצה לדעת מהי האחריות שלהם כלפינו החולים שמשלמים מיליוני שקלים על המוצרים שלהם

תשובתי תתמקד במידע הקיים אודות תופעת הלוואי המתוארת. כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. בבחינת קשר בין טיפול תרופתי ותופעת לוואי, יש לשלול גורמים נוספים לתופעה. כאשר תופעה מתחילה/מחמירה עם תחילת טיפול/העלאת מינון ומשתפרת עם הפחתת מינון או הפסקת טיפול, עולה הסבירות לקשר בין הטיפול לתופעה (אך לא תמיד). קיומם של מקרים דומים ומנגנון אפשרי גם הם תומכים בקשר בין התופעה לטיפול. בצקת בגוף הינה תופעת לוואי מוכרת ושכיחה לתכשיר ליריקה. עם זאת, בחיפוש יזום, נמצאו כ9 דיווחים בלבד במאגר דיווחי תופעות הלוואי של ארגון הבריאות העולמי אודות תופעה של נפיחות או בצקת באיבר המין במהלך טיפול בתרופה. אציין כי קיום דיווח במאגר אינו מצביע על קשר סיבתי בין הטיפול בתרופה ובין האירוע. כיוון שקיימים דיווחים בודדים בלבד (למרות שימוש רחב בתרופה) ובהעדר פרטים מלאים אודותם, קשה להעריך את הקשר בין השימוש בתרופה לתופעה.

08/01/2019 | 12:05 | מאת: עופר

לא נתת לי תשובה לגבי אחריות חברת תרופות לחזור למטופלים ובכלל אחריות כלפי החולים. אשמח לתשובה

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי