שאלות על לוסק וחומצה פולית

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

27/11/2018 | 12:02 | מאת: נאווה

שלום רב, 1. רציתי לדעת האם חומצה פולית יכולה לגרום לכאבים בקיבה? לוקחת בנוסף קרטיה 100 אבל הבנתי שבגלל שזה מצופה זה מתפרק במעיים ולא בקיבה אז האם הכאבים בקיבה מהקרטיה או מהחומצה פולית? 2. מתי לוקחים חומצה פולית? אחרי אוכל? גם זמן מהקרטיה? 3.הציעו לי לוסק אבל שמעתי שיש לו המון תופעות לוואי ושהוא מסוכן בשימוש ממושך (כנראה לכל תקופת היריון)וגם שמעתי שלוסק יכול לפגוע בציפוי של הקרטיה? אשמח לקבל תשובות לכל השאלות. תודה.

חומצה פולית לעיתים (נדירות) יכולה לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול כגון תחושת נפיחות וגזים. חומצה פולית וקרטיה ניתן ליטול עם אוכל או ללא, אך כיוון שהינך סובלת מכאבי בטן, נסי לקחת עם מזון. אין צורך בנטילה נפרדת של שתי התרופות. לא ציינת מי המליץ לך לוסק ולאיזו מטרה. ככלל, מתן תרופות יהיה בהתאם למאזן התועלת הצפויה מול הסיכונים הפוטנציאלים בהתאם למצב הרפואי של הטופל. בהריון יש לקחת בחשבון את המידע הקיים על בטיחות באם ובעובר. למידע על בטיחות תרופות בהריון מומלץ לפנות למרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות או ההריופון באסף הרופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי