נטילת פרופסיה - תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

05/11/2018 | 23:11 | מאת: גוני

שלום רב:) יש לי שאלה לגבי נטילת פרופסיה. בעבר לקחתי כל יום כדור פרופסיה להתקרחות אך נאלצתי להפסיק בעקבות תופעות לוואי. קראתי באתרים מחו"ל שיש רופאים (בעלי מוניטין) שממליצים לפציינטים שלהם לקחת את הכדור פעמיים-שלוש בשבוע כי הם טוענים שכדור פרופסיה משאיר את ההורמון DHT נמוך למספר ימים. ואף ראיתי מחקר שהראה שלאחר נטילה של כדור 1 מ"ג פינסטריד (פרופסיה) לוקח לגוף שבוע עד שרמות ההורמון DHT חוזרים ל BASELINE שלהם (כמו לפני נטילת הכדור) השאלה שלי מכיוון שהכדור משפיע על ההורמונים, אם בן אדם לוקח את הכדור נניח פעמיים בשבוע כפי שראיתי שכמה רופאים ממליצים לפציינטים שלהם, תיאורטית זה לא אמור להיות יותר מסוכן? מאשר לקחת את הכדור כל יום. כי אם אני לוקח כדור יום כן ואז לוקח רק אחרי יומיים-שלוש זה לא אשגע לי את ההורמונים בגוף? ועלול לגרום למערכת ההורמונים לקרוס או משהו כזה? כי אופן לקיחה כזה תיאורטית מכניסה את מערכת ההורמונים ל" רכבת הרים."

התכשיר פרופסיה נרשם בישראל לאחר בחינת יעילותו, בטיחותו ואיכותו במשטר המינון המקובל והוא טבליה במינון 1מ"ג כל יום להתוויה של מניעת נשירה והגברת צמיחת שיער ראש בגברים. התרופה הינה תרופת מרשם רופא ולפיכך יש לנטלה בהתאם להנחיות הרופא המטפל.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי