זריקת דיפרוספן לקרסול

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

05/11/2018 | 07:57 | מאת: אנה

בעבר קיבלתי זריקת דיפרוספן לקרסול בעקבות כאבים עזים, וזה עזר. לפני כשבוע, כשביקשתי מהאורתופד זריקת דיפרוספן, הוא סירב לי בטענה שזה עלול להביא לקריעת רצועות או גידים. יש בסיס לטענה הזו, האם באמת יש חשש כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone כבכל טיפול תרופתי - בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי. היארעות תופעות הלוואי בהזרקה מקומית של סטרואידים לבעיות גידים- לא לגמרי ברורה. קריעת גיד אינה נכללת בין התופעות הלוואי הידועות לתכשיר עם זאת, קיימים תיאורי מקרה של קרע בגיד לאחר הזרקה מקומית של סטרואידים. ככלל- טיפול תרופתי ניתן כשהתועלת מנטילתו עולה על הסיכון הגלום בשימוש בו. מומלץ לדון עם הרופא על הטיפול המתאים ביותר למצבך הרפואי.

מנהל פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי