שמוש בסילברול לכוויות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/06/2017 | 22:57 | מאת: גילה

האם התכשיר מסוכן לרגישים לפנילין?בכוויות באזור החלציים האם מסוכן לאזור הפות??

קרם Silverol, אשר החומר הפעיל בו הוא SULPHADIAZINE SILVER, הינו קרם המיועד לטיפול בכוויות, פצעי לחץ וכיבים עוריים. השימוש בקרם צריך להיות מוגבל לאיזור הכוווית בלבד, ויש להשתדל שלא לגלוש לאיזור העור הבריא. מעבר לכך, ניתן למרוח באיזור החלציים, יש לעשות זאת בהתאם להנחיות מהרופא (כולל הנחיות כיסוי/אי כיסוי המקום). ב-2014 משרד הבריאות בישראל הוציא אזהרה לגבי שימוש במספר אצוות של silverol במטופלים עם רגישות לפניצילין. אזהרה זו אינה בתוקף והיום ואין מניעה לרגישים לפניצילין להשתמש בסילברול. התכשיר אינו ניתן לרגישים לתרופות ממשפחת הסולפונאמידים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי