שאלה לגבי מגה גלופלקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

14/05/2017 | 07:38 | מאת: פרחיה יחזקאל

התחלתי להשתמש מרגישה הקלה וכמו כן בא לי תכף לישון זה מעניין אותי

מגה גלופלקס הינו תכשיר המכיל Glucosamine Sulfate במינון של 500 מ"ג , Chondroitio Sulfate במינון של 400 מ"ג, ויטמיןC במינון של 167 יחב"ל ומנגן במינון של 2 מ"ג. תכשיר זה אינו תכשיר רשום אלא מוגדר כתוסף תזונה. בין תופעות הלוואי האפשריות לשימוש בגלוקוזאמין הן השפעה על רמות סוכר בחולים סוכרתיים, החמרה בתסמיני אסטמה בחולים עם רקע נשימתי ותופעות לוואי במערכת העיכול כגון שלשול, עצירות כאבי בטן. עם זאת, יש לציין כי המידע אודות יעילות, בטיחות והשפעות גומלין של תוספי תזונה הינו מוגבל, וכי לא קיימות עדויות מספקות ליעילות תכשירים המכילים גלוקוזאמין בפרט. הופעה של תופעת לוואי מסוימת בסמיכות לתחילת נטילת תכשיר מעלה את הסבירות לקשר סיבתי בין השניים, ולכן אם את מרגישה שמאז נטילת התוסף את מרגישה עייפות רבה מן הרגיל, מומלץ להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי המשך נטילת התוסף.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי