משח תעיניים MAXITROL

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

03/05/2017 | 20:11 | מאת: ינה

עקב יובש קשה בעיניים שבין היתר מתבטא בהרגשת דבק קיבלתי את המשחה MAXITROL מרופא עיניים. נאמר לי להשתמש לפי הצורך. מאחר וזה סטרואידים אני פוחדת להשתמש. 1. האם אני עושה נכון? 2.האם זה יכול לעלות סוכר? 3. יש לי טיפול לקרקפת גם באלוקום תרחיץ האם זה לא יותר מידי סטרואידים?

משחת העיניים MAXITROL מותווית לטיפול בדלקות עיניים כאשר קיים זיהום חיידקי , ומכילה 3 חומרים פעילים- dexamethasone (סטרואיד) neomycin (אנטיביוטיקה) polymyxin B (אנטיביוטיקה). תכשירי סטרואידים עלולים לגרום לעלייה ברמות גלוקוז. אפקט זה יכול להתרחש גם כאשר תכשירי סטרואידים ניתנים מקומית (כמו במקרה של תרחיץ Elocom), וכן במתן תוך עיני (אם כי בסבירות נמוכה יותר). ניתן להיוועץ ברופא בנוגע למעקב הנדרש אחר רמות הגלוקוז. ככלל, יש להיצמד להנחיות הרופא המטפל המכיר את הרקע הרפואי שלך ומודע לכלל התרופות שהנך נוטל ולכלל התכשירים בהם אתה משתמש. לא ציינת בפנייתך האם אובחנה אצלך דלקת עיניים שלשמה נרשמה לך המשחה. יש לחדד עם הרופא המטפל את תדירות המתן.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי