אוסטופרוזיס - פרוליה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/04/2017 | 13:12 | מאת: אתי

מהם תופעות הלואי לאחר קבלת זריקת פרוליה.? לפי ששמעתי התופעות קשות של כאבי שרירים עד כדי שהייה במיטה ליומיים ! תודה

כמו בכל תרופה, השימוש בפרוליה (אשר החומר הפעיל בה הוא Denosumab) עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. להלן קישור לעלון לצרכן של התרופה במאגר התרופות של משרד הבריאות: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Rishum_3_19182817.pdf אל תיבהלי למקרא רשימת תופעות הלוואי, יתכן ולא תסבלי מאף אחת מהן. יש לקחת בחשבון שחברות התרופות מחויבות לדווח על כל תופעת לוואי שנצפתה במטופלים בזמן השימוש בתכשיר, כך שהרשימה "מכובדת" למדי. לרוב, תרופות ניתנות כשהתועלת מלקיחתן עולה על הסיכון הטמון בשימוש בהן. כאבי שרירים הינה תופעת לוואי נפוצה בשימוש בזריקות Prolia ויש לקחת זאת בחשבון בעת השימוש בתרופה. לרוב, הכאב נסבל ואינו מוביל להפסקת השימוש בתכשיר. במידה והכאב מחמיר עם הזמן או במידה והכאב בלתי נסבל, יש לגשת לרופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי