.שלום שאלתי לגבי זריקת דיפרוספן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

07/04/2017 | 00:14 | מאת: טורי

שלום רב. קראתי שצריך לנער את זריקת הדיפרוספן לפני השימוש. אם לא מנערים את התרופה מה הסיכונים?

זריקת DIPROSPAN מכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone. לכל אחד מהנגזרות השונות מסיסות שונה ומשך פעילות שונה, והקומבינציה מאפשר את מנגנון הפעולה הרצוי. החומר הפעיל בזריקה מגיע בצורה של סוספנסיה- חלקיקים המפוזרים בנוזל. חלקיקי הסוספנסיה עלולים לשקוע, ולכן ההמלצה היא לנער את המיכל לפני ההזרקה על מנת להבטיח פיזור אחיד של החומר הפעיל הדרוש לפעילות הפרמקולוגית התקינה. מכל מקום, על מנת להבטיח טיפול יעיל ובטוח בתכשירים רפואיים, מומלץ תמיד להיצמד להנחיות השימוש המופיעות בעלון.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי