איבופן 400 האם חייב לקחת

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

27/03/2017 | 17:22 | מאת: שיר

יש לי שריר תפוס בצוואר. כואב מאוד. קיבלתי מהרופא איבופן 400 3 פעמים ביום. ככלל אני נגד כדורים ובגישה שמה שיכול לעבור לבד לא כדאי לקחת תרופה. האם בכך שלא אטול את הכדורים יש סיכוי להחמרת המצב?

IBUFEN, אשר החומר הפעיל בו הוא IBUPROFEN, הינו תכשיר נוגד דלקת לא סטרודיאלי, שניתן לקנות גם ללא מרשם רופא. תכשירים מקבוצה זו מותוות לטיפול בכאב ומצבי דלקת. ככל תכשיר רפואי גם תכשירים מקבוצה זו עלולים לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. בין תופעות הלוואי האפשריות: תופעות לוואי במערכת העיכול, במערכת הלב וכלי דם, פגיעה בתפקוד הכליות וכו'. לפיכך התכשיר אינו מומלץ לשימוש באוכלוסיות בסיכון מוגבר לפתח תופעות לוואי כגון במטופלים הסובלים מכיבים/דימומים בקיבה, ירידה בתפקודי כליה או כבד ובקשישים. ציינת בפנייתך כי התכשיר ניתן לך בהוראת רופא, כך שניתן להניח שגורמים אלה נלקחו בחשבון. רשימת תופעות הלוואי המורחבת עם גורמי הסיכון ניתן למצוא בעלוני התכשירים. לנוחיותך להלן קישור: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Ibufen_400_pt_heb_1445324524358.pdf חלק גדול מתופעות הלוואי הן תלויות מינון ומשך טיפול ולכן מומלץ ליטול את המנה הנמוכה היעילה לתקופה הקצרה האפשרית. בכל מקרה, אציין כי ההחלטה האם ליטול תכשיר זה או אחר נתונה בידך וביד הרופא המטפל וזאת עפ"ישיקולים של תועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. במידה וכן תבחר/י ליטול את התכשיר מומלץ ליטול את הכדורים על קיבה מלאה, עם האוכל.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי