רגישות לאחר לקיחת חיסון

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

05/03/2017 | 22:24 | מאת: יסמין

היי קיבלתי חיסון בשבוע שעבר חיסון של מסלס אנד מאמז שאני חייבת לקחת ללימודי סיעוד , אני אלרגית לביצים לאחר לקיחה הופיעו הרבה תופעות שאני לא יודעת אם זה קשור .. כמו כוויות קטנות בקפות ידיים כאבי ראש עם חום לכמה ימים סחרחורת ודופק מהיר לא פניתי לרופא עדיין השאלה האם יש קשר לחיסון

ככלל, רגישות לביצים אינה מהווה מניעה לקבלת החיסון, אך אנשים בעלי רגישות לביצים עלולים להיות בסיכון גבוה יותר לתופעות לוואי של רגישות יתר לאחר קבלת החיסון. החיסון אותו קיבלת (MMR) מכיל כמויות קטנות של חלבון ביצה. אנשים עם היסטוריה של תגובות רגישות יתר חמורות לצריכת ביצים יכולים להיות בסיכון מוגבר לתגובות רגישות יתר לחיסון, אך תגובות אלה נדירות ביותר. חלק מתופעות הלוואי אותן תיארת (ת"ל עוריות, חום וסחרחורות) עלולות להתרחש לאחר מתן החיסון (ללא קשר לרגישות לביצה). במידה והמצב לא השתפר מומלץ להיוועץ עם רופא ובכל מקרה כדאי ליידע את הרופא על תגובתך לחיסון.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי