תופעות לוואי בארקוקסיה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

19/12/2016 | 23:41 | מאת: קרן קדם

שלום רב בעלי קיבל כדורים של ארקוקסיה 90 למשך שבוע אולם כבר ביום השלישי החל להרגיש לא טוב, יש לו פריחה בכל הגוף, כאבי שרירים אולם ללא חום. הרופא אמר לו להפסיק עם הכדור ולחכות שבוע אולם הוא לא מתפקד בכלל. הרופא עשה לו א.ק.ג שיצא תקין האם יש עוד משהו לעשות? איך אדע שלא יתווספו עוד תופעות לוואי?

התרופה ארקוקסיה, שהחומר הפעיל בה הוא etoricoxib , שייכת למשפחת ה NSAIDS (תרופות נוגדת דלקת שאינה סטרואידיות), והיא מעכבת את האנזים COX-2 באופן סלקטיבי. ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בדרגות חומרה שונות בחלק מהמשתמשים. תופעות לוואי של כאבי שרירים ופריחה הנן תופעות לוואי המקושרות בסבירות נמוכה עם התרופה. סמיכות הופעתן לנטילת התרופה, מעלה את הסבירות שניתן לייחס אותן לאחד ממרכיבי התרופה. בהתייחס לשאלתך על תופעות לוואי שעלולות להופיע במהלך השימוש בתכשיר: העיכוב הסלקטיבי של תכשיר זה מפחית את הסיכון לתופעות לוואי במערכת העיכול ( כגון כיב פפטי ודימום ממערכת העיכול) המקושרים למשפחת ה NSAIDS , אך עלול להעלות את הסיכון לתופעות לוואי לבביות כגון צבירת נוזלים, עליה בלחץ דם, אירועי לב ושבץ. הטיפול בתרופה מומלץ לפרק הזמן הקצר ביותר ובמינון הנמוך ביותר היעיל. פרופיל תופעות הלוואי של התרופה משתנה ממטופל למטופל, ולכן לא נוכל לצפות תופעות לוואי עתידיות ספציפיות (הרשימה המלאה נמצאת בעלון לצרכן). בכל מקרה, יש לפנות לרופא, במידה ולא חל שיפור או חלה החמרה במב. לא ציינת בפנייתך האם נוטל תרופות נוספות ומהם ממחלות הרקע מהן סובל על לשלול גורמים נוספים לתסמינים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי