וזודיפ קומבו והשתנה מרובה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

18/12/2016 | 07:45 | מאת: איתן

שלום רב, אני צורך וזודיפ קומבו 10/10 בשעות הערב ובלילה אני קם הרבה פעמים להשתין, האם הכדור הזה גורם להשתנה מרובה ? תודה

combo הינו תכשיר המשלב 2 חומרים בעלי מנגנונים שונים- ENALAPRIL ו-LERCANIDIPINE , לטיפול בלחץ דם. השתנה מרובה אינה תופעת לוואי ידועה לאף אחד מחומרים אלו, ושכיחות התופעה לתכשיר זה נמוכה מאוד. לא ציינת בפנייתך האם השתנה מרובה בלילה הופיעה בסמוך לתחילת הטיפול בתכשיר, האם התכשיר גרם לאותם תסמינים כשנלקח בבוקר והאם אתה נוטל תרופות נוספות להורדת לחץ דם, שכן חלק מתרופות אלו אכן עלולות לגרום להשתנה מרובה. בכל אופן, עלולות להיות סיבות אחרות להשתנה לילית מוגברת, יש לגשת לרופא לבירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי