האם פריזמה פחות משמינה מלוסטרל?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

16/12/2016 | 15:27 | מאת: רון

שלום מה ההבדל בין פריזמה (פרוזק) ללוסטרל? והאם פריזמה פחות משמינה מלוסטרל? אם היא אכן פחות משמינה, מה בכ"ז הייתרונות של לוסטרל? השאלה שלי מתייחסת בעיקר לטיפול בחרדה והתקפי פאניקה, אך כמובן גם לדכאון. תודה

פריזמה (שהחומר הפעיל בו הוא fluoxetine) ולוסטרל (שהחומר הפעיל בו הוא sertraline) שייכם לאותה משפחת פרמקולוגית של Selective serotonin re-uptake inhibitors או בקיצור – SSRI. מנגנון הפעולה של תכשירים אלו דומה מאוד. התרופות השייכות למשפחה בד"כ מהוות קו טיפול ראשון כטיפול אנטי-דכאוני בשל יעילותן והבטיחות היחסית הגבוהה שלהן. שינויים במשקל במהלך טיפול בתרופות ממשפחת הSSRI קשורים ככל הנראה לעליה בפעילות הרצפטורים לסרוטונין, שינויים בתיאבון ו"התאוששות" מהמצב הדיכאוני ויכולים לגרום לעלייה או ירידה במשקל. כאשר ההשפעה על משקל תלויה בתרופה שניתנת ובמשך הטיפול. ההשפעה על כל מטופל הינה שונה אולם עדויות רבות מצביעות על כך שמבין תרופות אלה fluoxetine פחות מקושר להשמנה. הבחירה של תרופה מסוימת במשפחה מתבססת על ניסיון הרופא, ההשפעה האינדיבידואלית על המטופל, ולעיתים על עלות. יש לגשת לרופא להתאמת טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי