קל בטן פורטה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

08/11/2016 | 06:19 | מאת: חן

שלום אני סובלת מבעיות באוזניים ורגישות באוזניים ולפני חודשיים נטלתי 3 כדורים של קל בטן פורטה בגלל כאבי בטן חזקים 2 כדורים ביום אחד שהיו לי תופעת לוואי של כאבי ראש רק ואחרי יום שוב כדור 1. וביום אחרי הכדור השלישי שנטלתי בערב קמתי עם אוזן שמאל כואבת מאוד ואחר כך גם אוזן ימין כאבה לי ומאז אני יותר רגישה באוזניים לצלילים וכואב לי כמעט כל יום האוזניים אך הכאב לא חזק כמו בהתחלה. לצערי לא שמתי לב שבעלון רשום ירידה בשמיעה. סבלתי מכאבים לפני התרופה אבל לא כך כל יום ורגישות כזאת גבוהה. הייתכן שהבעיות באוזניים החמירו מהתרופה? האם נגרם נזק תמידי? זה יעבור לדעתך? יש לי תור לאף אוזן גרון בקרוב אך העדפתי להתייעץ גם פה. תודה.

ככל כל טיפול תרופתי, עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק החומר הפעיל בטבליות קלבטן הוא bismuth Subsalicylate. הסיליצילאט שבחומר זה עלול לגרום לבעיות בשמיעה וטיניטוס (צלצולים) באזניים, בעיקר בנטילת מינון גבוה, ולכן אי אפשר לשלול את הקשר בין הרגישות באוזניים אותה את מתארת, ובין נטילת קלבטן. לרוב, תופעות אלה חולפות לאחר כמה ימים. מומלץ לפנות לרופא אף אוזן גרון לבירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי