טלפסט - כאשר יש קושי בבליעה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

06/11/2016 | 18:46 | מאת: עמית

שלום, רציתי לדעת האם מותר לרסק/ללעוס/להמיס במים כדור טלפסט כאשר יש קושי לבלוע אותו בשלמותו? תודה מראש.

מבירור בחברת התרופות, אין מידע והמלצות לגבי כתישה או חציה של טבליות טלפסט.במידה ובליעת הכדור בשלמותו אינה אפשרית , ניתן לשקול קבלת תכשירים נוזליים. החומר הפעיל בטלפסט לא משווק בצורה נוזלית, אך ישנם תכשירים אחרים המכילים חומר פעיל שונה, אשר יכולים להוות תחליף לטלפסט (לא ציינתך בפנייתך את ההתוויה בגינה אתה נוטל טלפסט, אך אם התרופה ניתנת למניעת תסמיני אלרגיה, ישנם תחליפים שונים בשוק אשר משווקים בצורה נוזלית ודורשים מרשם רופא. מומלץ להיוועץ ברופא על התאמת התכשיר המתאים לך).

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי