אספירין קרדיו ,מיקרופירין, קרטיה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

31/10/2016 | 10:40 | מאת: יהודה

היי, הרופא נתן לי מרשם למדללי דם acetylsalicylic acid 100 MG כשהייתי בבית המרקחת ראיתי שנתנו לי במקום זה מיקרופירין או קרטיה (וזה גם מה שהיה כתוב במרשם), שאלתי אם יש אספירין (כי זה שם שאני מכיר:) ) ונתנו לי אספירין קרדיו. האם מדובר באותה התרופה? האם יש עדיפות לאחת על גבי השניה?

מיקרופירין 100 מ"ג, קרטיה, ואספירין קרדיו הינן "גנריקות" זו של זו ומכילות כולן את החומר הפעיל acetylsalicylic acid במינון של 100 מ"ג. על מנת לקבל אישור של "תרופה גנרית", תרופות נדרשות להיות בעלות אותו חומר פעיל, באותו ריכוז, באותה צורת מינון ודרך מתן כמו התרופה המקורית. יחד עם זה, תרופות גנריות לא נדרשות להכיל את אותם חומרים בלתי פעילים (כמו חומרי דבק וצבע) כמו תרופת המקור. השוני בגנריקה ביחס לתרופה המקור הוא באריזה, גודל, צבע, ובכיתוב על הטבליות/קפסולות עצמן. לשאלתך- שלושת החלופות שהוצעו לך הינן גנריקות זו של זו אשר המכילות את אותו חומר פעיל והראו פרמטרים דומים במבדקים שבוצעו, ולכן תוכל לבחור כל אחת מן הגנריקות.

06/01/2019 | 19:56 | מאת: עמיר

נתקלתי באותה בעיה. תודה על התשובה,

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי