תופעות לוואי וולבוטרין בשילוב עם אלפרליד

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

28/10/2016 | 22:07 | מאת: עינת

שלום, רציתי לשאול לגבי התרופה וולבוטרין. אני אמורה להתחיל אותה עבור דיכאון לא קל והתקפי חרדה אחרי שהרבה תרופות רגילות לא עזרו. העניין שקראתי שיש לה הרבה קשר לפירכוסים? והאם אפשר להמשיך לקחת אלפרליד כרגיל (אני לוקחת סביבות 0.5-0.75 מג ביום) כי קראתי שזה מגדיל את הסיכויים לפירכוסים ביחד...? קצת נלחצתי, תודה למשיבים. פשוט גם ככה בכללי יש לי כאבי שרירים וכמו עוויתיות קטנות ככל הנראה מהלחץ והחרדה, ככה שפתאום נורא מפחדת להתחיל את הכדור שנראה שיש לו המון תופעות לוואי. תודה רבה למשיבים

תשובה: החומר הפעיל בתרופה WELLBUTRIN הוא BUPROPION, חומר הניתן לרוב להתוויות של דכאון והפסקת עישון. תרופה זו עלולה להוריד את הסף לפרכוסים ואסורה לשימוש במטופלים עם רקע של אפילפסיה ופרכוסים. הסיכון לפרכוסים הוא תלוי מינון, ועולה ככל שהמנה היומית הניתנת גדלה. אלפרליד (ALPRAZOLAM) הינה תרופה ממשפחת הבנזודיאזיפינים. אין איסור על שימוש במקביל של שתי התרופות , במידה והינך מרגישה שינוי לרעה בהרגשתך במהלך הטיפול המשולב, יש לפנות לרופא. יש לזכור כי תסמיני גמילה של אלפרליד עלולים להעלות סיכון לפירכוסים. במהלך הטיפול בתכשיר WELLBUTRIN, אין לבצע הפסקה פתאומית של תרופות, אשר כחלק מתסמיני הגמילה שלהם עולה הסיכון לפרכוסים, כגון בנוזודאזפינים (בניהן התרופה אלפרליד). לפיכך אין להפסיק טיפול באופן עצמאי ופתאומי, במידת הצורך בשינוי מינון התכשיר, יש לפנות לרופא ולבצע שינויים במשטר התרופתי בהשגחתו.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי