טרגין והריון האם משבש

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

28/10/2016 | 09:33 | מאת: נועם

מצטרפת לשאלתה של אמילי- גם אלי המצב דומה. אנחנו כבר כמה חודשים מנסים להכנס להריון שאלי היא- האם העובדה שאני נוטלת טרגין 20 יכולה לשבש את קליטת הביצית עם הזרע- כלומר את כניסה להריון? או שאני יכול להכנס להריון ואז אוכל להפסיק את נטילת התרופה?

קיימים דיווחים אודות יציאה מאיזון הורמונלי ובעיות פוריות בשימוש ארוך טווח בתרופות שונות ממשפחת האופיואידים. במחקרים שנעשו על נשים שלקחו תרופות אופיואידיות באופן כרוני, נמצאו אבנורמליות ורמות נמוכות של הורמוני מין, בהשוואה לנשים שלא לקחו תרופות אופיואידיות. חוסר איזון בהורמוני מין עלול לגרום לשיבושים במחזור החודשי, ירידה בליבידו וירידה בפוריות. ככלל, יש להשתמש בתרופות כאשר התועלת מנטילתן עולה על הסיכון. באם הנך מתכננת הריון, יש להיוועץ ברופא על מנת להעריך את החשש להשפעה הורמונלית ובמידת הצורך את נחיצות הטיפול/התאמת טיפול. לייעוץ פרטני בנוגע לבטיחות טיפול תרופתי לפני הריון ובמהלכו , אני ממליצה להפנות שאלה זו למרכזי המידע, המתמחים בנושא : מרכז טרטולוגי בירושלים (02-5082825), הריופון (אסף הרופא- 08-9779309), מרכז מידע תרופתי בבלינסון (03-9376911 (. בהצלחה

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי