מדבקת פנטה ווליום

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

26/10/2016 | 12:10 | מאת: היי

יש בעיה עם שילוב של מדבקת פנטה ואסיבל? יכול להיות שהשילוב גורם לקוצר נשימה? תודה!

החומר הפעיל במדבקות fenta הינו fentanyl, חומר ממשפחת האופיואידים אשר מדכא את מערכת העצבים המרכזית. החומר הפעיל בכדור ואליום הוא Diazepam, חומר ממשפחת הבנזודיאזפינים, אשר משפיע גם הוא על מערכת העצבים המרכזית. השילוב בין 2 תרופות עלול להביא להאטת קצב נשימה, קשיי נשימה, ואף דיכוי נשימה ולכן במידת האפשר מומלץ להימנע ממנו. בפנייתך לא ציינת את הסיבות בגינן הנך נוטלת תרופות אלו, אך יש לגשת לרופא לייעוץ בנוגע להמשך טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי