רפלוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

05/02/2001 | 19:32 | מאת: רונן

בתשובה לשאלתי ציינת כי הגורם הוא רפלוקס. רציתי לדעת במה מדובר? האם יש טעם לדחות את הבדיקה או שיש לעשותה בהקדם. כמו כן, בהפרשת הקיא אני מפריש רוק סמיך ולבן. האם העובדה שאני חולה בקרוהן קשורה להקאות?

06/02/2001 | 17:45 | מאת:

רונן הניכבד בין 4-40% מחולי קרוהן סובלים ממעורבות של מערכת העיכול העליונה מכולל דלקת בקיבה ובתרסריון.ריפלוקס בין הקיבה לושט יכול להיגרם הן כחלק מהקרוהן והן ללא קשר למחלה וצריך לטפל בתופעות הללו כמו בכל אחד. לדעתי בדיקה של מערכת העיכול העליונה היא חלק בלתי ניפרד מהברור שצריך לעשות לחולי קרוהן בעיקר כאשר ישנם סימפטומים השייכים לחלק הזה!!! בהצלחה בבדיקה