תגובה להכנה לקולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

02/11/2009 | 17:00 | מאת: רחל

תודה רבה למי שרשם את הטיפים באתר. אני לא בטוחה אם זו ליהי או אביבה. מכל מקום זה עזר לי מאוד בהכנה שלי לבדיקה, אותה אני עוברת מחר. מכל מקום הטיפים עוזרים לי מאוד. בנוסף, אני רוצה לציין שהשד לא נורא כל כך. פשוט מפחידים אותנו. הטעם של החומר "מרוקן חדש", הוא מלוח מאוד ושתית ספרייט אחרי כל כוס של החומר עוזר להעביר את הטעם. מה גם שזה מוסיף נוזלים לגוף ומונע התייבשות וגם עוזר לפעולת המעיים שזו המטרה. רצוי מאוד לקרר את החומר וגם את הסרייט זה עוזר מאוד. דבר נוסף מותר לאכול ג'לי.אני הכנתי אותו מאבקה בביתי אבל יש ג'לי מוכן על המדפים בסופרים השונים. מי שמפחד מהצום, אין צורך. מכיוון שהחומר המשלשל מנפח את הקיבה ולא מרגישים רעב. גם לא לפחד מהקאות. זה לא קורה לכולם. אני למשל לא הקאתי. יש קצת בחילות אבל זה לא נורא בכלל.יש באופן טבעי קצת חולשה אבל זה לא נורא ממילא נמצאים בבית ביום כזה.והיומיים שלפני כן לא נורא בכלל יש מספיק מה לאכול ואפשר לעשות הכל כרגיל. פשוט לא לאכול את מה שאסרו עלינו, כמו פירות, ירקות, בשר ועוף. כל היתר מותר כרגיל. אני למשל הכנתי אורז בלי בצל, ודג, יום אחד וביום השני אכלתי טונה עם לחמניה וזה היה בסדר גמור. אז מי שצריך לעבור את הבדיקה, שיזכור שזה יכול להציל חיים ושיהיה לכולם בהצלחה עם בשורות טובות.

02/11/2009 | 18:15 | מאת:

איזה יופי, אני שמחה לשמוע. מקווה שהרבה ילמדו מהנסיון שלך. אני מניחה שכבר עברת את הבדיקה, אשמח לשמוע מה שלומך. הרבה בריאות ותוצאות טובות!