קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

26/10/2009 | 18:17 | מאת: מירי

עשיתי את הבדיקה, ובתוצאה כתוב שהיא נעשתה עד הצקום. 1. האם זה אומר - שלא כל המעי נבדק, ואז הבדיקה לא אמינה? 2. עד היום אני חשה בבכאבים קלים (מעין מיחושים מעצבנים ומציקים) בצידי הבטן (עברו 4 ימים מאז הבדיקה), מדוע? נאמר לי שהמעי שלי מאוד ארוך ומפותל, ובזמן ראשית הבדיקה הרגשתי לחצים וכאבים עד שנרדמתי. מה דעתך?

02/11/2009 | 17:41 | מאת:

היי מירי "עד הצקום" פירשו כנראה שלא נכנסו ממש למעי הדק. בד"כ בדיקת קולונוסקופיה כוללת גם חלק סופי של המעי הדק שנקרא טרמינל איליום, משהו כזה.בדרך כלל זה תלוי במיומנות הרופא. אני לא יודעת מה חיפשו ואיפה הבעיה, את צריכה להתייעץ עם הרופא גסטרו אם הבדיקה מספקת, ואולי לקבל חוו"ד שניה. מיחושים 4 ימים אחרי בדיקה זה סביר בהחלט. ובזמן הבדיקה - אם לא רדומים לגמרי - מרגישים לחצים וכאבים. גם זה טבעי. הרבה בריאות