חוסר יציבות במערכת העיקול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

12/08/2009 | 12:03 | מאת: ML

מעולם לא היו לי בעיות גסטרונומיות עד לפני כמה חודשים. תמיד היו לי יציאות סדירות (קשות אבל סדירות)למרות שהתזונה שלי מורכבת מהרבה ירקות וסיבים. בחודשים האחרונים רמת הקושי עלתה מה שפצע אותי ומזה כמה חודשים ישנו פצע מדמם כל פעם שאני מבקרת בבית הכיסא. אחרי כמה זמן שסבלתי מתופעה זו ולא טיפלתי הדימום גדל כל פעם, ואז כן הלכתי לרופא ולקחתי גרגירים בקופסא צהובה (לא זוכרת את השם) זה עזר כמה זמן אבל א הפסקתי והחלה עצירות מאוד קשה (מה שהחזיר את הפצע) הייתי יכולה ללא ללכת לבית הכסא 4 עד עד 5 ימים (לא נעים) וכשכבר הייתי הולכת זה הייה מאוד קשה וכואב...ופתאום העצירות נעלמה והצואה הפכה רכה (לא שיניתי הרגלי אכילה כי הרגלי האכילה שלי תקינים)... אבל לפני כמה ימים התחילו לי תחושות מוזרות. לפני 3 ימים הרגשתי מעין עויתות במערכת העיקול (כאב!)... (זה לקח יום אחד) יום למחרת ניפסקו העויתות והתחילו מעין התכוצויות פנימיות עדינות יותר (פחות כואב אבל עדיין) .. וזה לא התכווצויות כמו כאילו שרירי הפנימיים תפוסים והם תוקפים אותי לסירוגין (כמו צירים) לכמה שניות ארוכות ואז נירגע והכל בסדר איתי כל כאב כזה מגיע בין חצי שעה ל שעה (זה לא גזים אני יודעת איך מרגישים גזים.. זה כאב מוזר שלא הייה לי מעולם) היום בבוקר הכאבים המינורים התחזקו ונהיו בילתי ניסבלים. אחרי שאכלתי הבוקר זה נרגע ועכשיו זה התכיפות שלהם יותר ארוכה (כל שעתיים). מה פשר מצבי הרוח וחוסר היציבות של הבטן שלי והתקפי הכאבים המוזרים? האם משהו וירלי שהוא באופנה עכשיו ויש לו את אותם תסמינים? האם זה חיידק? אשמח לעצה תודה , ML

17/08/2009 | 10:45 | מאת:

היי לך, קודם כל את חייבת להיבדק על יד פרוקטולוג בגלל הפצע המדמם, אולי זו פיסורה וצריך לטפל. בנוסף, מה שאת מתארת יכול להתאים למעי רגיש ויש כל מיני תרופות שיכולות להקל עליך. אבל את צריכה להתייעץ עם רופא גסטרו, שראה תוצאות של בדיקות דם ובשילוב עם תיאור התסמינים ובדיקת הבטן, יוכל לתת לך אבחנה מסודרת. תרגישי טוב