סלמונלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

10/07/2009 | 10:37 | מאת: גיא

שלום רב, אודה אם מישהו יכול לחוות את דעתו: לפני כחודשיים לערך התחילו לי כאבי בטן לאחר מחלה ויראלית קלה (הכאבי בטן החלו לאחר אכילת המבורגר במסעדה שלאחר מכן הקעתי כמה וכמה פעמים)הכאבי בטן מלווים בעצירויות וצועה רכה לסירוגין ועיוותים וכאבי בטן ועייפות אשר לא נותנים לי מנוחה אך בלי חום ,עשיתי את כול הבדיקות האפשריות (דם בדקות מעי גס וקיבה )בגלל היותי עובד עצות ניגשתי לבצע בדיקת צועה בקופת החולין וכמו כן ניגשתי לבצע בדיקה מקיפה ביותר של חיידקים וטפילים במעיים במעבדה רפואית פרטית והתגלה לי במעבדה הרפאוית חייד הסלמונלה ואילו ברופת החולים לא מצאו כלום רופאת הגסטרו נתנה לי ציפרודקס 250מ''ג שאלותי בבקשה : 1. האם זה סביר שבמעבדה אחת ימצאו חיידק ובקופת החולים לא ? אולי את החיידק קשה לגלות ? 2. האם סלמונלה יכולה לגרום לסיפטומים האלו? 3. כמה זמן לאחר טיפול אנטיביוטי אשר אותו קיבלתי זה אמור לעבור ? בבקשה חווה דעתך? בברכה , גיא יעקובי

10/07/2009 | 17:07 | מאת:

היי גיא, לא מכירה את הנושא אבל מצאתי לך קישור לשאלות דומות כמו ששאלת: http://www.infomed.co.il/questions/q_102506_4.htm לגבי השוני בבדיקות, בודאי שזה קורה. אני מניחה שלא מסרת אותה דגימה לשתי מעבדות. בכלל בדיקות צואה הן מאד בעייתיות, ולא תמיד מוצאים בעיה גם אם היא קיימת. אם מתפתח חלילה חום או שלשול דמי אתה צריך לפנות שוב ומיד לרופא. הרבה בריאות