קולונסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

14/03/2009 | 16:43 | מאת: עידית

שלום ליהיא!אני חולת קוליטיס 8 שנים.(בקרתי,בעבר,בפורום).לאחר מספר שנים של רגיעה יש לי כבר 8 חודשים התלקחות בלתי נגמרת.אני חלשה,ירדתי במשקל,בחילות וחוסר תיאבון.אני מטופלת לסירוגין, בסטרואידים(קצפים,כדורים).אני מרגישה שיש למחלה השפעה על מצבי הנפשי:אני מדוכאת,חסרת חשק ועם חששות כבדים מסרטן המעי הגס.מדוע אין בטפול דגש על ההיבטים הנפשיים שנובעים ממחלה כרונית קשה?בנוסף:יש לי קולונסקופיה עוד שבועיים. לסופודקס יש השפעה נוראית עליי.המרוקן לא יותר טוב.מהו הפיקוסלקס שהוזכר?כיצד ניתן להשיגו?תודה ורק בריאות.

15/03/2009 | 14:11 | מאת:

היי עידית , אני אתחיל מהסוף, אני מצרפת לך קישור לנושא הפיקוסלקס, ולפי מה שהבנתי הוא הרבה יותר ידידותי למשתמש. יש שם גם כתובות איפה להשיג: שווה לקרוא את כל מה שכתוב שם. http://crohnsandcolitis.a.wiki.co.il/index.php/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D_%D7%9C%D7%94%D7%9B%D7%A0%D7%94_%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%94 לגבי מה שכתבת על ההשפעה הנפשית, את צודקת, צודקת וצודקת!!! הרי גוף ונפש זו ישות אחת וידוע שמחלות כרוניות גובות מאתנו מחיר רגשי יקר, שלא לדבר על מחלות מעיים, שמטבע התסמינים שלהן הן מעט "מביכות" :) לכן, יש הרבה ברופאים שרושמים לחולי קרוהן/קוליטיס מינון נמוך של תרופות נוגדות דיכאון קלות, והתרופות האלה עוזרות גם להתגבר על תסמיני המעי הרגיז, שלעיתים קרובות נלווים למחלה. בנוסף, יש ענף בפסיכולוגיה שהולך ומתפתח שנקרא "פסיכולוגיה רפואית" וכולל התמחות בדיוק בתחום זה, של קשיים נפשיים הנובעים ממצב גופני. נדמה לי שמכון גסטרו באיכילוב ניתן לקבל טיפולים כאלה, או פרטניים או במזגרת קבוצת תמיכה, שווה לברר שם. לגבי החששות מסרטן המעי הגס - אין טעם לחשוש. צריך לעשות מעשה- הרי החל מ-8 שנים למחלה צריך לעבור קולונוסקופיה פעם בשנה. פשוט תעשי את הבדיקה ותהיה שקטה לשנה הבאה. רוב הסיכויים שהכל יהיה בסדר. הרבה בריאות ושיהיו תוצאות טובות