מה דעדכם על הכתבה שעוסקת בסופודקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

14/03/2009 | 12:11 | מאת: רגינה

באם רצוי לדחות בדיקת קולונוסקופיה עקב הממצאים שפורסמו

15/03/2009 | 14:01 | מאת:

היי רגינה, הופתעתי כמו כולם לקרוא על הסופודקס,אבל אני חייבת לציין שכבר היה ידוע שיש אנשים שלא יכולים לקחת אותו. ציטוט מתוך אתר האינטרנט של בי"ח שיבא: "הכנה עם סופודקס - הכנה זו אסורה לנבדקים מעל גיל 70, לחולים עם אי ספיקת כליות בדרגות החומרה השונות, לחולים עם אי ספיקת לב, חולים הלוקים ביתר לחץ דם, סכרת או לחולים נוטלים תרופות אשר עלולות לפגוע בתפקוד הכליות (תכשירים מקבוצות: ACEI, ARBs, NSAIDs ומשתנים למינהם)"ץ בקיצור, חומר בריא זה לא היה אף פעם. עם זאת, אני ממש ממש לא חושבת שכדאי לך לדחות את הבדיקה כי הסיכון שתהיה בעיה ותוזנח עקב אי אבחון הוא יותר גדול מהסופודקס. מה שכן, אני מייעצת לך לשאול את הרופא אם את יכולה להשיג את החומר שנקרא "פיקוסלקס". זה חומר הרבה יותר קל וידידותי,ונמכר בבתי מרקחת מסוימים בלבד. תקראי את הקישור הבא, שם גם כתוב איפה אפשר להשיג. בהצלחה ושיהיו תוצאות טובות

15/03/2009 | 18:59 | מאת:

http://crohnsandcolitis.a.wiki.co.il/index.php/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D_%D7%9C%D7%94%D7%9B%D7%A0%D7%94_%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%94