מצטרפת חדשה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

19/02/2009 | 12:08 | מאת: אירית

שלום לכם, אני אירית בת 32, מזה מס' שנים סובלת (כנראה) מקרוהן... כמובן שהיה לי קשה לקבל זאת, מה גם שלא היו לי הסימפטומים הקלאסיים של המחלה. בשנתיים האחרונות היתה הפוגה ארוכה, די זלזלתי (הייתי בהכחשה כנראה...) ולא נטלתי שום תרופה, בהנחה שהכל תקין, ממש נס רפואי.... אלא שבשבועיים האחרונים חלה התלקחות, שלוותה בשלשול דמי ובלתי נשלט ובריבוי גזים ונפיחויות, מה שנרגע בימים אלה, למרות שהדימום עצמו נמשך.בנוסף החלו כאבי פרקים, במיוחד עם לאחר מנוחה. אני לא אלאה אתכם בפרטים על טמטומם ויחסם של רופאי הכללית, אורטופד וגסטרולוג, שלא טרחו לציין בפניי את הקשר בין השניים ובכך יכלו לחסוך ממני ימים נוספים של סבל ולהתאים לי טיפול מתאים. בקיצור, מצבי כיום הוא כזה, יש לי צואה רכה עם דימום טרי. אני נכנסת בין פעם לפעמיים ליום לשרותים, בדיקות הדם תקינות יחסית, אנמיה קלה, המחזור מאחר ביום ויש לי כאבי פרקים בכל הגוף, בעיקר ברגליים/עקבים, כולל נקודות אדומות ונפוחות בגפיים, הכואבות בעת מגע. אני נוטלת 3 גר' פנטזה-כדורים. רק מחר אוכל לפנות לרופא שלי ואני מאד לחוצה מהבאות. האם לפנות למיון? מה אפשר לקחת להרגעה עם הפנטזה?

22/02/2009 | 15:38 | מאת:

היי אירית, אני מתארת לעצמי שכבר ראית את הרופא שלך מאז שהעלית את השאלה, ואני מקווה שאת מרגישה יותר טוב. אני עקרונית נגד פניה למיון במצב כזה - אם אין חום משמעותי וכאבים חזקים. אני תמיד מעדיפה את הרופא המטפל שמכיר את ההתנהלות של המחלה אצלי ולא "מתרגש" יותר מדי או פחות מדי (גם זה חשוב) משום דבר שקורה. על הקשר בין פרקים וקרוהן נכתב רבות ואני מניחה שיגבירו לך את הטיפול. אשמח לשמוע מה שלומך. הרבה בריאות