קוליטיס ואולקוס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

26/01/2009 | 09:03 | מאת: אבי

שלום רב, ברצוני לדעת האם יכול להתפתח אולקוס אצל חולה קוליטיס או כתוצאה מהקוליטיס. אני עם קוליטיס כיבית כ-25 שנה במצב טוב בד"כ. לאחרונה התקפה חריפה כנראה עקבות וירוס שפעתי שעבר או משהו בסגנון שהשפיע. מסיבה כלשהי החלו כאבי בטן אשר לא היו קודם לאורך הזמן. כאבי הבטן מופיעים בכל פעם שאיני אוכל (לא כאשר אני רעב פשוט כאשר איני אוכל). כ"כ החלו להיווצר הרבה שיהוקים (גרפסים) אשר מופיעים מדי פעם. אני יודע שהתסמינים יכולים להעיד על אולקוס? האם 2 המחלות יכולות לשכון בגוף אחד? האם יש מאכלים שעליי להימנע כרגע? או כאלו שמומלצים? תודה

27/01/2009 | 20:50 | מאת:

היי אבי, קוליטיס היא מחלה שמוגבלת למעי הגס לעומת קרוהן שיכולה להתבטא בשאר מערכת העיכול. יכול להיות שיש לך כיב קיבה בלי קשר לקוליטיס, כמו שלכל אדם "בריא" יכול להיות. אם התסמינים ממשיכים, כמובן שאתה חייב לפנות לגסטרו שמטפל בך, אבל כדי לחסוך זמן, כדאי לעשות בדיקת הליקובקטר פילורי שאת זה נותן הרופא משפחה, כך שלא תבזבז תור יקר אצל הגסטרו. בינתיים, יש שינויים תזונתיים שאתה יכול לעשות כדי להקל, אבל אתה בטח מכיר כבר את כל העצות, אם אתה חולה קוליטיס - תהיה "עדין" עם הבטן שלך, זו השורה התחתונה. ובפירוט יתר - http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/REMEDIEs/H-Remedies-Heartburn.html הרבה בריאות