הרגשת נפיחות בטן עליונה צד ימין ליד צלעות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

16/01/2009 | 20:22 | מאת: אביב

אני בן 55 ,אשמח לקבל עזרה לגבי הרגשת נפיחות בטן צד ימין בסביבות צלעות הכי תחתונות,הרגשה של חגורה לוחצת או פס ברזל המונח באותו איזור,או כיווץ שריר לאורך 10 סמ' ,ההרגשה אינה קבועה,לא מצאתי סיבה מתי היא מופיעה,אינה מורגשת בשינה,למרות שיש לי הפרעות בשינה כנראה מלחץ מזה,ירידה בתיאבון. כאשר אני עסוק בעבודה או במשימה אז אני לא מרגיש במיוחד את התופעה הזאת. אין בעיה במתן צואה =כל בוקר על השעון. הבטן שלי בדרך כלל נפוחה או שיש לי כרס למרות שמשקלי תקין 74 קג' ל-מטר שבעים גובה. מתלווה רצון להשתין,שתן קצר עם הפסקות רגעיות,לא שורף,בבדיקות שתן לא נמצאה דלקת. כירוג בדק וחשב על חשד לגוש בדופן בטן עליונה צד ימני(LIPOMA WALL SUAPECT ? ביקש אולטראסאונדכל התוצאות לגבי הבטן והצד הימיני היו בסדר. עשיתי CT עם חומר ניגודי שהוזרק ושתיית חומר הצובע את מערכת עיכול ו-הכל בסדר פרט ל-דיברקולים בודדים באזור הסיגמה והסיכום היה דיברקולוזיס של מעי גס שמאלי. הייתי אצל גסטרולוג שקבע אינו רואה דבר כתב בטן רכה ללא בגדלה של כבד או טחול...אמר של מי שבגיל שלי צריך לעשות קולונסקופיה. אני מקווה שסיפקתי מספיק מידע,אשמח לקבל עזרה,תמיכה,רעיונות לכיוון

21/01/2009 | 22:07 | מאת:

היי אביב, אני לא רופאה אבל הייתי משלימה את הבירור. נכון שבגיל שלך כדאי לעשות בדיקת קולונוסקופיה. מעבר לזה, אולי גם הייתי עושה בדיקת נשיפה לחיידק הליקובקטר פילורי, ואם הכל תקין, כנראה שיש לך פשוט מה שנקרא קשיי עיכול (דיספפסיה, בלשון הרופאים) וצריך לעשות קצת שינויים תזונתיים. האם עשית בדיקות דם? אם אין מדדי דלקת או אי ספיגה, סביר להניח שאין מקום לדאגה. אבל כמובן אני לא רופאה וזאת רק הצעה ידידותית :) הרבה בריאות