שאלת צליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

11/01/2009 | 23:28 | מאת: שרה

שלום רב, לפני כשנה אובחן צליאק לביתי בת ה-7 באמצעות ביופסיה ובדיקת דם (ערכי trans glutaminase גדול מ-100). תכננו להתחיל בדיאטה ללא גלוטן אבל התעכבנו במתן הדיאטה כיוון שחיכינו לחוות דעת נוספת. 3 חודשים לאחר האבחון ביצענו בדיקת דם נוספת (עדין ללא דיאטה) וערכי ה- trans glutaminase ירדו ל- 89. נתבקשנו להמשיך לעכוב אחר ערכי ה-ערכי trans glutaminase בבדיקת דם נוספת בעוד מספר חודשים. וכך במעקב נוסף של בדיקת דם שעשינו 3 חודשים לאחר מכן ערכי ה- ערכי trans glutaminase ירדו ל-41 (ללא דיאטה). בבדיקת דם אחרונה שעשינו ירדו ערכי ה- trans glutaminase ל-38. ברור לנו שערך מספרי של 38 הוא עדין גבוה והוא מצביע על קיום הצליאק, יחד עם זאת לפני שאנחנו מתחילים בדיאטה לכל החיים חשוב לנו לדעת שאכן הדיאטה נחוצה. האם יתכן מצב , האם נתקלתם במצב שערכי ה-ערכי trans glutaminase יורדים בצורה משמעותית ללא דיאטה??? האם להתחיל מיידית בדיאטה או להמשיך לעכוב באמצעות בדיקת דם נוספת בעוד מספר חודשים? מה עלינו לעשות? מצד אחד איננו רוצים לגלות חוסר אחריות ולפגוע בילדה מצד שני איננו רוצים להתחיל בדיאטה לכל החיים עם כל המורכבות שבכך אם אינה נחוצה. נשמח לחוות דעתכם.

21/01/2009 | 21:43 | מאת:

היי שרה, אני לא רופאה ולא יכולה לענות לך על שאלה כזו, זו שאלה לגסטרו ילדים. פורום גסטרו ילדים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=536 הרבה בריאות לכל המשפחה.