מזה בבדיקת קולון סקופיה melanosis coli

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

18/11/2008 | 13:54 | מאת: שלי

מזה זמן רב יש לי בעיות בפינוי העיכול ובנפוחיות . אני משתמשת בכדורים טבעיים לפינוי יום יומי. ובכל זאת עברתי קולונוסקופיה לבירור. וזו התוצאה מיאנוזיז כולי. מה הפירוש ומה ואיך עלי להקל את התסמינים. אני בת 57 אני אוכלת בריא ירקות מכל הסוגים וזה לא עוזר ללא כדורים . אני לא מעוניינת לקחת כל הזמן כדורים . מה עלי לעשות. האם עלי לעשות עוד בדיקות . עשיתי רגישות לגלוטן יצא שלילי. האם עלי לבצע רגישות ללקטוז? הפסקתי לשתותת חלב שותה סויה אבל אין הטבה.

21/11/2008 | 12:40 | מאת:

היי שלי, אני לא רופאה אבל ידוע לי שהמונח הזה מתייחס לצביעת הרירית הפנימית של המעיים שנגרמת בד"כ בגלל שימוש במשלשלים. כנראה שזה כתוצאה מהכדורים שאת לוקחת. אני לא יודעת אם הלכת לייעוץ גסטרו מסודר, אבל אני חושבת שאת צריכה לעשות את זה. אולי ירשמו לך אנזימי עיכול, אולי פרוביוטיקה ואולי שווה להתייעץ גם עם נטורופת. אבל קודם כל - רופא גסטרו מומחה. אני ממליצה לך ללכת פרטי (יש החזרים מהקופות) כדי שיוכלו להקדיש לך את מלוא תשומת הלב הדרושה. הרבה בריאות