עיצרות חמורה שמוולוה בכאבים נוסיפים - דחווף

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

01/11/2008 | 19:21 | מאת: אורלי

שבוע טוב ושלום לך :) אני רוצה לשאול בעייניין ביתי הגדולה בת 13.10. היא סובלת מעצירות כבר כמה שנים ואולי אפילו מילדותה וכנראה רק 3 שנים האחרונות עלינו על הבעיה לכאבים . היא לא ניכנסת לשירותים שבוע ולפעמים יותר , שהמצב מחמיר היא משתמשת בחוקן . העצירות גורמת לה לכאבים באזור פי הטבעת ודימום שיוצא הצועה . קשה לה נורא להוציא את הצואה וזה מלווה בכאבים וצריבות מפי הטבעת היא טוענת שמעל פי הטסעת משו שרוף לה ועוקץ אותה . העצירות גורמת לבטן שלה להיות מנופחת ולפעמים יש לה כאבים בקיבה ורוב הזמן הסטן שלה כואבת . הרופאה טוענת שהעצירות משבש לה הכול . היא בבמעקבים על ידי גסטרו והיא נותנת לה כול הזמן לשתות תרופה שניקראת " פיקלקס " היא אומרת אם הזמן זה יפתר . ביתי טוענת שזה לא עוזר אני מקפידה לתת לה את התרופה הויא שותה אותה פעמיים ביום ואז שיוצא לה צואה רכה היא מתחילה פעם אחת ואלא יוצא בכלל. העייין של העצירות תורשתי במשפחה , מצד האבא שלה ( בעלי ) 2 אחיותיו וכמה מאחיוניותיו סבלו מכך ולשנים ניפתרה הבעיה אם הזמן . אני מאוד רוצה לדעת אם יש משו שאפשר לעשות ולפתור את הבעיה , היא סובלת ומתענה בשירותים . תודה רבה ואודה לך על טיפולך המהיר

07/11/2008 | 12:36 | מאת:

היי אורלי, לדעתי יש כמה אפשרויות, קודם כל לחזור למרפאת גסטרו ולבקש טיפול אחר. אם טיפול אחד לא עוזר, לא למשוך זמן אלא לבקש מהם התייחסות. בנוסף, הייתי מנסה גם את הכיוון האלטרנטיבי - לא אצל כל מיני מרפאים או שרלטנים, אלא דרך מרפאות רפואה משלימה של קופות החולים, לכיוון של נטורופתיה למשל ונטילת תוספי תזונה. מעבר לזה, אני מניחה שאתם מקפידים על דברים פשוטים לכאורה כמו שתיית מים בלבד (לא קולה או דיאט קולה!), כפית שמן זית ביום (בסלט או בחביתה), שזיפים מיובשים מושרים במים, לא בשר אדום, לא אורז ולא פיצוחים... אנימצרפת לך קישורים על תזונה טבעית לעצירות, אולי תמצאי שם רעיונות חדשים. http://solgar.co.il/?CategoryID=317 http://www.naturemed.co.il/in_si/health_37.html בנוסף, לגבי הצריבה והכאבים בפי הטבעת אפשר לטפל, בהתייעצות עם רופא, במשחות מיוחדות כמו פרוקטוגליבנול, ניפידיפין או קצף קורטיפום, אבל כאמור - באישור רופא. בהצלחה והרבה בריאות