קוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

26/10/2008 | 00:05 | מאת: דונה

בבדיקת קולונסוקופיה הובחן פנקוליטיס וכן נילקחו ביופסיות למה נילקחו ביפסיות אם המחלה אובחנה?

27/10/2008 | 12:42 | מאת:

היי דונה, המונח "פנקוליטיס" הוא מבלבל. לרוב הוא כן מכוון למחלת קוליטיס שבה כל המעי הגס נגוע, אבל יש גם מה שנקרא "פנקוליטיס קרוהן" (כמו אצלי...) שבה הקרוהן, בנוסף למעי הדק, תקף גם את כל המעי הגס. יתכן שרוצים להגיע לאבחנה סופית בין שתי המחלות ואולי גם לקבוע את דרגת החומרה. בכל מקרה, כשהרופא רואה דלקת במעי הוא לוקח ביופסיות. זה הנוהג. הרבה בריאות